Színes műanyag ablak egy nagyon fontos eleme az otthonunknak,valószínüleg te is tudod hogy a fehér ablak ma már nem előkelő. Ezért mielőtt vásárlásba kezdesz érdemes egy kicsit körül járni a témát. Ma már nem csak fehér nyílászárókat gyártanak műanyagból, hanem akár különböző fautánzat színekben is megrendelhető. De ha extrémebb beállítottságú vagy akár különböző színekben mint például kék, zöld, sárga, ezüst, szürke stb, fóliával is kivitelezhető. Ha színes műanyag ablak vásárlás előtt állsz, olvasd el a cikket mielőtt belevágsz egy felújításba, vagy akár építkezésbe.

 

A minőség az első

 

A színes nyílászárók vásárlásakor tudnod kell hogy árban lényeges eltérés van a fehér ablakokhoz képest. Mivel az alapszín a műanyag nyílászáróknál a fehér. De mivel pl, egy dió színű famintás nyílászáró jóval olcsóbb még így is mint egy fából készült ablak vagy ajtó, ezért ez egy remek választás lehet. Valószínűleg te is tudod hogy a színes ablakprofilok fóliázott kivitelben készülnek, amelyek a természetes fához teljes mértékben hasonlítanak. Az is nagy előnye a fához képest hogy nem vetemedik, és nem igényel karbantartást. A felületkezelés elöregedése miatt a fa nyílászárókat rendszeresen ápolni kell,néhány évente újra kell felületkezelni. Ezzel szemben a műanyag nyílászárók évtizedekig megőrzik szépségüket, és funkciójának megfelelő működést biztosítanak.

Színes műanyag ablak
Az épülethez stílusához választott színes műanyag ablak.

Színes műanyag ablak profilok

 

 

A színes műanyag ablak nagyban hozzájárul az épület stílusához. Az épület különböző homlokzati burkolataihoz megfeleően kiválaszthatod a stílusában hozzáillő ablakokat. A legjobb minőségű UV álló fóliáknak köszönhetően visszatükrözik a nap sugarait. Mivel a színes fóliázott műanyag ablak jobban kivan téve a nap káros sugarainak,ezért az acélmerevítésnek is vastagabbnak kell lennie a fehér ablakokhoz képest. Az acélmerevítés biztosítja a megfelelő stabilitást az ablaknak. Jó ha tudod hogy lehetőség van arra is,hogy csak az ablakfelület egyik oldalán legyen fólia és a másik oldalon az alapszín a fehér. Vagy akár még azt is kérheted hogy a belső illetve külső oldalon különböző színű legyen a műanyag ablak. Tudtad hogy az árnyékolás színét is azonos fa mintázatú kivitelben is megrendelheted? Az árnyékolás alkatrészeket gyártók az alap színeknél mint például az aranytölgy, dió, sötéttölgy,mahagóni színekben ugyan azt a renolit fóliát használják mint az ablakgyártók. Az egyszínű RAL színeknél viszont határtalan a kínálat, mivel ezek gyártása porfestés eljárással készülnek.

 

Hasznos tanácsok színes műanyag ablak vásárlásakor

 

Általában a vásárlók a külső oldalon választják a fa mintázatú vagy egyszínű fóliázást. Mivel a ház homlokzatához igazítják az ablakot. Ezzel jelentős árkedvezményhez lehet jutni. Az árkedvezmény miatt viszont azt sokan nem tudják,hogy akkor az ablakprofil alap színe fehér. Miért fontos ez? A műanyag ablak merevítése szempontjából nagyon fontos. A legrangosabb ablakprofil gyártók zártszelvény acélmerevítést használnak. Ahogyan már említettem a színes ablak sokkal jobban kivan téve a nap sugárzásnak. Mivel csak egyik oldalon van fólia,alap merevítésnek a fehér ablak előírásának megfelelően 1.5 mm vastagságú acélmerevítés van előírva. A mindkét oldalon színes ablaknál viszont 2 mm vastagságú acél merevítés az előírás. Ez azt jelenti hogy az egy oldalon színes verzió stabilitása gyengébb,mint azoknak az ablakoknak ami kívül belül színes verzióban készült.

 

Figyeljen a helyes beépítésre

 

 

Ha te már kiválasztottad a neked leginkább megfelelő színes műanyag ablakot,akkor arra is nagy figyelmet kell szentelni hogy helyesen építtesd be. Még a legdrágább, legjobb minőségű ablakot vagy ajtót is ellehet rontani,ha nem megfelelő szakember végzi a beépítést. Az interneten rengeteg kereskedő hirdeti magát 20 éves szakmai tapasztalattal. A céginformáció szerint viszont sok esetben 1-2 éve él a cége. Vicces de azt is szakmai tapasztalatnak veszik sok esetben ha építési területen már járt az illető. Nyílászárót nem 1-2 évre vásárolunk, egy új otthon építésénél a fő építési elemeken nem szabad spórolni.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet,és szeretnél műanyag ablakot vásárolni,látogass el a Daidalos Kft-hez, ahol teljeskörű szakmai tanáccsal ellátnak. Gondoljunk az épülő álom otthonunkra,ugye nem szeretnéd ha egy rémálom lenne az életed beköltözés után? Ne feledd, az árajánlat kéréskor az ár ellenőrzés legyen a legutolsó. A helyes döntéshez részletesen ellenőrizd a szerkezetek műszaki tartalmát,aztán a kereskedő megbízhatóságát, szakmai tudását, és végül az árát. A jó ár érték nagyon fontos,ezért az árajánlat ellenőrzésekor mindent figyelembe kell venni.

Hasznosnak találtad a cikket? Amennyiben igen, szívesen vesszük a megosztásokat.

 


2020.08.28. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!