Ablak beépítés, ablakcsere Budapesten, Pest megyében és országszerte

Nézze meg milyen fizikai kritériumok miatt, hogyan érdemes a minősített nyílászáró beépítés megvalósítását véghez vinni. A hézagtömítés 100%-os megléte rendkívül fontos, ezért érdemes fokozottan figyelni erre.

Minősített nyílászáró beépítés bemutatása közelről

A képen megfigyelhető a fal és az ablakkeret közötti izoterm szakasz (= izoterm görbe pontokat összekötve egyenlő hőmérsékletet teremt). Páralecsapódás elkerülése érdekében a nedvesség, a penész és az egyéb gombák kialakulása ellen a beltéri vakolat az épület és az ablakkeretek között szükséges, hogy elérje, a 13°C hőmérsékletet.

Az ablak beépítés és az ablakcsere módját, illetve az épületbe behelyezett ablakot nagyban befolyásolja az izotermia és mindegyik megoldás esetében különböző számok jelennek meg. A háromféle ablak beépítés közül az a legkedvezőbb, amikor a nyílászáró középen helyezkedik el.

Továbbá az épület szigetelésére is nagy hatással van az izotermia. Mind a belső, mind a külső terület esetében az ablakcsere során purhabbal kifújt részek, védelmet nyújtanak a nedvesség ellen, mely a vakolatban található. Csökken a hőmérséklet különbség, ha az ablak és a falazat közötti részt rugalmas tömítő anyaggal tömítjük, ami általában szilícium.
A páraáteresztő vakolatban felgyülemlik az áthaladó levegő nedvességtartalma és a hűvös hab kondenzálódik a professzionális ablak beépítés hatására.

Ablak beépítés fajtái:

Hagyományos beépítés

Amikor a szerelési hézagot csak purhabbal (poliuretán habbal) fújjuk ki a fal és ablaktok közötti résben, a purhab nem kerül levágásra. Ennek oka, hogy a megkötött purhab külső felülete védelmet ad az UV sugárzással szemben valamennyi ideig, elfogadható időjárási viszonyok mellett. Ez kifejezetten nyáron nagyon fontos.

Ral beépítés SWS szalaggal

Az SWS szalagot, ami egy speciális pára áteresztő-párazáró termék az ablak szélére kell felragasztani, ami megvédi az építkezést a különböző időjárási viszonyoktól. Ez úgy történik, hogy a megfelelő oldalra felragasztjuk az idevaló szalagot és ezt követően az ablaktokot berögzítjük a nyílásba.

Belső tömítés – sws belső szalag

A résben található töltőanyagot védi a helyiség belsejében levő nedvesség hatásától. A speciális szövettel borított rugalmas, kétoldalon öntapadós párazáró szalag teszi lehetségessé a vakolást vagy a festést, még vízálló festékek használatával is.

Külső tömítés – sws külső szalag: (Általában olyan elképzelésekhez, melyek kávamentesek)

A rés töltőanyagának nyújt védelmet az esőzéssel és az erős napsugárzással szemben és még a pára diffúziója is lehetővé válik. A külső tömítés megakadályozza a csapadék behatolását a rés belsejébe, illetve ezzel egyidőben hozzájárul az ellentétes irányú páravándorláshoz. Ez a szövetréteggel borított elem, egy olyan rugalmas, kétoldalón öntapadós, nagymértékben páraáteresztő szalag, amely lehetővé teszi a vakolást és a festést. A kávamentes megoldások esetében kiváló. Ez az ablak beépítési technológia minden évszakban nagyszerű, hiszen védi szerelési hézagot kitöltő purhabot az időjárás kedvezőtlen hatásaitól és a hőhidak keletkezésétől.

Ezt a technológiát csak új ablak beépítésnél lehet alkalmazni, mivel a ragasztó anyagot a téglához lehet ragasztani, a vakolattal rendelkező falazathoz nem ragad. Passzív házak beépítésénél különösen ajánlott!

Ral ablak beépítés dagadó szalaggal

Ablakcsere esetében alkalmazzuk ezt az épületeknél. Ilyenkor a régi ablak kibontása után építünk be műanyag ablakot. A régi épületeknél még nem volt népszerű a szigetelés használata, ezért ebben az esetben rákerül az épületekre, mely a fal vastagságát eredményezi. Mivel ajánlott az ablakot beépíteni, ezért ebben az esetben nem a régi ablak helyére fog kerülni. Ebből kifolyólag az előbb említett Ral beépítés sws szalaggal sem alkalmazható, mivel az újonnan rendelt ablak a régi vakolat közé fog kerülni! Erre a célra lett kifejlesztve a dagadó szalag!

Falkávával rendelkező falaknál, Soudaband Akryil előkomprimált (dagadó) szalaggal történő külső tömítés

A Soudaband akryl tömítő szalag használata ajánlott praktikus okok miatt az SWS külső szalag helyett, a falkávával rendelkező falak esetében. A rendkívüli környezeti hatások ellen az akrillal impregnált poliuretán szalag pompás megoldás, mivel tartós ellenállósággal rendelkezik. Emellett hangszigetelő tulajdonságai is vannak.

A minősített nyílászáró beépítés folyamata

Az ablakcsere folyamatának az elemeit minden alkalommal el kell végezni és ezt meg is mutatjuk. Amennyiben tőlünk rendeli meg műanyag ablakait és saját kezűleg végzi el ablakcserét, hasznos információkat talál itt. Ablakcsere esetében az elavult ablak kibontása ingyenes.


Blog


Csak a kamrák száma számít? Ne hagyja magát becsapni műanyag ablak vásárlásakor!

Csak a kamrák száma számít? Ne hagyja magát becsapni műanyag ablak vásárlásakor!

A nyílászárók kiválasztásakor – ahogy szinte minden építkezési alapanyag esetében – ma már rengeteg információval találkozhatunk az interneten. Érthető, hogy a vásárló szeretné maga […]

A műanyag ablak kiválósága a hangszigetelésben

A műanyag ablak kiválósága a hangszigetelésben

Számos esztétikai és funkcionális előnye miatt vált népszerűvé a műanyag ablak a nyílászáró típusok között. A gyakorlati alkalmazás tekintetében különösen meghatározóak a jó szigetelő […]

Műanyag ablak beszerelés szakemberi segítséggel

Műanyag ablak beszerelés szakemberi segítséggel

A jelenleg elérhető műanyag ablak kínálat egy jóval magasabb szintre került a korábbi évtizedek választékához képest. Jelentősen megnőtt az igény a műanyag nyílászárókra, amelynek […]