Az Alutech Classic húzórugós szekcionált garázskapunak nagyszerű az ár-érték aránya. Max. 3500 mm széles és 3085 mm magas garázs-nyíláshoz használható.

Kislány megy az anyukájától megölelni kocsi mellett gúgoló apukáját a garázskapu előtt

A Classic húzórugós típusú garázskapuk ismertetője:

• Az Alutech CLASSIC garázskapu esetében, a kapulap súlyát húzórugók használatával egyensúlyozzuk ki. Ebben az esetben rugók a kapulap és a vezető sínek között találhatóak.

• 100 mm áthidaló magasság szükséges a felszereléshez, azonban nem feltétlen igényel oldalsó vagy felső áthidalót (alagút típusú nyílás).

• Az Alutech CLASSIC garázskapu gyorsan (akár 2,5-3 óra alatt) telepíthető.

• A formatervezett kapu lehetővé teszi a rugók feszességének gyors növelését vagy csökkentését használat közben, ezáltal csökkenti a karbantartási költségeket.

• A visszahúzás jelentős probléma rugótörés esetében, csakhogy a szabadalommal védett rögzítési módszer hatékonyan véd ez ellen.

Panel fajták

A garázs kiváló hőszigeteléséről a Classic húzórugós típusú kapuk 45 mm vastagságú szendvicspanelei gondoskodnak, együtt a kapuszerkezetet körbevevő, fagy ellen védő szigeteléssel. 5 különböző felületi minta és 200 színárnyalat áll a rendelkezésünkre.

Női kéz simogat fehér garázskaput

Mikrobordás:

A barázdált felülettel a kapu szinte bármilyen építészeti stílushoz jól illeszkedik.

S-bordatávolság:

Ezt a felületet egyenletesen elosztott vízszintes sávok teszik tagolttá, ugyanakkor a sávok jól rejtik a szekciók csatlakozási pontjait. Sokféle modern házzal tud harmóniában lenni.

М-bordatávolság:

A panelen vízszintesen középre helyezett bordák találhatók. Elsősorban a modern és high-tech házakhoz ajánlott.

L-bordatávolság:

A panelek lezárása egy-egy diszkrét bordázattal történik. Ennek köszönhetően elsősorban a modern házak homlokzatához illeszkedik jól.

Kazetta:

A kazettás megoldás nagyon jól mutat a hagyományos stílusban épült házak garázskapujaként.

A szekcionált garázskapuk famintázat felülettel is rendelhetők. A Günther Tore Systems kapui három sima textúrájú, sajátos árnyalatú panelt kínálnak: arany tölgy, sötét tölgy, cseresznye.

KépMikrobordásS-bordaM-bordaL-bordaKazetta
fehér
(RAL 9016)
+++/++/++
barna
(RAL 8014)
+++++
ezüst metál
(RAL 9006)
++
csokoládé
(RAL 8017)
++
szürke antracit
(RAL 7016)
++++
zöld moha
(RAL 6005) 
++
kék
(RAL 5010)
++
bíborvörös
(RAL 3004)
++
csontszín
(RAL 1015)
++
antracit
(ADS 703)
+++
arany tölgy++++
sötét tölgy++++
cseresznye++++

+ Panelek mintázata: woodgrain (famintázat)
+ Panelek mintázata: sima

A RAL 9002-hoz hasonlóan az összes S-borda és woodgrain mintázatú panel fehér-szürke színűre van festve belülről. Ezeket a RAL paletta bármely színárnyalatával meglehet rendelni.

RAL paletta színárnyalatai

Előnyök

Jó hőszigetelő tulajdonság:

A szekcionált garázskapukat kiváló termikus fizikai tulajdonságok jellemzik:

• A kapuk 45 mm vastagságú, CFC-mentes merev poliuretán hab szendvicspanelei egy 600 mm vastag falazat hőszigetelő tulajdonságainak felel meg. Az U-érték 1,1 m²K/W;

Garázskapu részeinek leírása németül

• A kaput és a szerkezetet fagy ellen védő és kopásálló EPDM szigetelés veszi körül.

Stabilitás és magas élettartam

Az Alutech CLASSIC garázskapu gyártmányok több szintű korrózióvédelemmel rendelkeznek. Poliuretán réteg (PUR-PA bevonat) vonja be az acélpántot a vastag cinkkel együtt, amiből készülnek a szendvicspanelek.

Garázskapu rétegek méreteinek a leírása németül

Tartós poliuretán bevonat (PUR-PA).

A klasszikus festékbevonattal szemben, a PUR-PA dekoratív poliuretán bevonata sokkal tartósabb és időtállóbb. Emellett jobban védi a kaput a kisebb mechanikai sérülésektől, a tisztítószerek és a vegyszerek hatásaitól.

Garázskapu közelről, oldalról tartós poliuretán bevonattal

Egyedi szendvicspanel konstrukció.

A panelek felső és belső acéllemezei egymáshoz kapcsolódnak, így az erős napfény hatására sem rétegződnek a szekciók. Déli tájolású kapuknál ez kiemelten fontos. Emellett az acéllemezek biztos kapcsolódása kizárja a panelek rétegződését a kapu hirtelen lezuhanása és lökésszerű terhelése esetén. A tökéletes illesztési rögzítés érdekében a köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve. Emellett Rozsdamentes acél a Classic garázskapu köztes zsanérjainak és szögvasainak az anyaga.

A rugós mechanizmus:

a rugós mechanizmus 25.000 ciklusra lett tervezve, emellett több mint 17 évig tartó zavartalan működést garantál a kapu naponta többszöri nyitása és zárása esetén.

Magas biztonsági és védelmi szint

• A panelek biztonsági kialakítása véd az ujjak becsípődése ellen.

• Az optikai érzékelők védenek a beszorulás ellen: ha a kapu akadályba ütközik, azonnal megáll és visszafelé mozog egy kis mértékben.

• Két pár húzórugó nagyfokú védelmet nyújt a garázskapu lezuhanása ellen is többek között.

• Rugótörés esetében a „rugóban rugós” rendszer kivédi némely rugó visszahúzását.

• Áramszünet esetén kézi nyitása is lehetséges.

Opciók

A garázskapu kézi és automatikus működtetése

A könnyed kézi működtetés érdekében a kapu belső oldalára egy külön blokk szerelhető fel. A nyitás és zárás egy kötéllel történik, ami a blokkon keresztül megy és a kapulap alsó paneljéhez van rögzítve.

A garázskapu kézi és automatikus működtetés blokkja
Garázskapu  tartozékok

Rengeteg tartozékot választhat az automatikus működtetéshez: mennyezetre szerelhető meghajtók, távirányítók, fénysorompók, vezérlő pultok, jelzőlámpák és így tovább. Ajánljuk figyelmébe a ROGER TECHNOLOGY termékeit, mely a sok-sok év tapasztalata alapján megbízható, biztonságos, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak.

Oldalajtó

A kerti szerszámok garázsban való elhelyezésére vagy a kerékpár kivételére egy oldalajtó egy kényelmes megoldást nyújt. A kapu élettartamára is nagyon jó hatással van, hiszen nem kell folyamatosan teljes mértékben kinyitni. Illetve harmonikusan illeszkedhet a ház homlokzatához, mivel ugyanabban a stílusban is elkészíthető, mint a kapu.

A kapu üvegezése

A garázs világosságáról, az épület homlokzatának sajátosságáról és a természetes fény besugárzásáról az ablakok gondoskodnak. Formák, színmegoldások és típusok tekintetében sokféle üvegezés közül lehet választani. Dekoratív műanyag betétek kereszt vagy napsugár formában további dizájn-elemek lehetnek.

Különböző formák és lehetőségek

Szellőzőrács

Szellőző rácsok biztosítják a friss levegő ellátást és a kényelmes mikroklímát a garázsban. Feketében és fehérben is megrendelhetők a szellőző rácsok, melyek egyben a legkedveltebb színek. Továbbá a szúnyoghálóval és szellőző lyukak beállításának lehetőségével felszerelt szellőző rácsok funkcionális megoldást nyújtanak. Fehérben és feketében kaphatók.

Zárrendszerek

Garázskapu kilincs és zár, kulccsal

Egy reteszzár alkalmazása biztosítja a kapu belső és külső biztonságos bezárását. A blokkolást feloldó kötél használata nagyon ajánlott az automatizált kapukhoz reteszzár mellé, mivelhogy ez által lehetséges a kapu kézi működtetése egy esetleges áramkimaradás esetében.

Kapu blokkolásának megszüntetése

Csokibarna garázskapu blokkolás megszüntetése kulccsal

Az automatizált kapuk kiválasztásánál ajánlott az elektromos meghajtás blokkolásának megszüntetésére való készülék használata. Amennyiben áramkimaradás történik, a készülék segítségével a kapu átállítható kézi működtetésre.

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!