Építkezés vagy lakásfelújítás során vannak tipikusan olyan beszerzések, amelyeket rendszerint a megbízott építésvezető menedzsel (például építőanyagok), illetve vannak olyan alkatrészek, amelyeket akár egyénileg is megvásárolhatunk. Ebbe a kategóriába tartoznak a nyílászárók is. Különösen műanyag ablak vásárláskor szoktunk jelentősebb késztetést érezni az egyéni kutatásra, rendelésre, mivel ez a terméktípus kimondottan vonzó a vásárlók körében.

A műanyag ablakok ugyanis nagyon kompakt, letisztult termékek, amelyek láttán azonnal beindul a „belső építész énünk”, hogy melyik darab is passzolna leginkább az álomotthonunk képéhez, stílusához. Ráadásul sokan hangoztatják azt a részigazságot, miszerint ezeket a nyílászárókat akár egyénileg is beépíthetjük, amely csak fokozza az izgalmat azokban az emberekben, akiknek van affinitásuk a kreatív otthonteremtéshez.

műanyag ablak

Ebben a cikkben korántsem szeretnénk letörni az ilyen jellegű lelkesedéseket, ugyanakkor szeretnénk segítséget nyújtani, hogy az előre nem látott részletekre kellőképpen felkészüljünk, ezáltal pedig elkerülhessük a műanyag ablak vásárlásban rejlő buktatókat.

A műanyag ablak pontos méretvétele

A kiszemelt ablakok stílusát és egyes paramétereit bátran kiválaszthatjuk az egyéni ízlésünk szerint, vannak azonban objektív korlátok, ide tartozik elsősorban a méret. Előfordulhat, hogy bizonyos műanyag ablaktípusból nem kapható annyira kicsi vagy nagy méret, mint amire nekünk szükségünk lenne. Mindazonáltal, a pontos méretvétel mindenképpen szükséges kiindulópont. Ez ügyben érdemes szakember segítségét igénybe venni, különösen, ha ablakcseréről van szó. Máskülönben a sztenderd ajánlás úgy hangzik, hogy oldalanként 1,5-1,5 cm-t kell levonni a falnyílás méretéből úgy, hogy a szigetelést és a vakolatot is levonjuk. Ha redőnyt is szeretnénk, akkor annak a helyét is hozzá kell számolni.

Ajánlatkérés

Fontos dolog leszögezni, hogy a műanyag ablak rendelés nem egy spontán, azonnali művelet. A legtöbb cégnél – az ügyfelek érdekében – előzetes ajánlatkérés előzi meg a vásárlást, így el lehet kerülni a különféle félreértéseket és komplikációkat. Ebben a szakmában lehetőleg biztosra kell menni. Az ajánlatkérést és megegyezést online, írásos formában érdemes megtenni, a telefonos kommunikáció nem annyira produktív. Az ajánlatkérés során ismerjük meg a pontos árakat és az olyan járulékos költségeket, amelyekkel a kívülálló érdeklődő nem szokott számolni.

műanyag ablak

A műanyag ablak megrendelése

A megrendelési szerződéshez elengedhetetlen a kölcsönös megismerés és elfogadás. Legyen precízen rögzítve a műanyag ablakok típusa, száma, egyéb kellékei, valamint a garanciális feltételek is. Ne feledkezzünk meg a kiszállítás idejéről és módjáról megegyezni. Kellemetlen helyzet tud lenni például, amikor a vásárló naivan úgy hívja ki a szerelőket, hogy a nyílászárók még nem érkeztek meg. A kiszállításhoz javasoljuk a professzionális szolgáltatás igénybevételét, mert szintén bosszantó, ha megsérülnek az ablakok az egyéni szállítás alkalmával vagy bármilyen műszaki baki előáll. Végül az is lényeges, hogy a nyílászárók átmeneti tárolásáról is gondoskodjunk, hiszen ne feledjük, a beszerelésükig napok vagy hetek is eltelhetnek.


2023.11.27. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!