Azt már sok szakcikkből tudjuk, hogy egy műanyag ablak minősége mennyi műszaki paramétertől függ, ilyen például a vasalat szerkezete, a légkamrák száma, a különféle védőfóliák jelentősége. Az is köztudott, hogy az igazán minőségi műanyag ablakok szigetelő tulajdonságai mennyire kiválóak lehetnek.

Van azonban egy olyan holisztikus nézőpontja ennek a nagy témának, amit kevésbé szoktunk közvetlenül felvetni, látens módon mégis él bennünk, ez ügyben egy pozitív asszociáció. Ez nem más, mint az ablakok hozzáadott értéke az otthonunk kellemes hangulatához. Lássuk is, hogy milyen szerteágazó szinergiát hoz létre egy jól kiválasztott termék!

műanyag ablak

A műanyag ablak optikai tényezői

Talán nem is gondolnánk, hogy egy jó műanyag ablaküveg milyen hatással van a fény áteresztés mértékére és minőségére. Egy ablak rendeltetése ugyanis nem csupán abban áll, hogy kilássunk, illetve ne legyen sötét az otthonunkban. A minőségi üvegszerkezetek a legtermészetesebb állapotában engedik be a fényt, mindenfajta színezés és torzítás nélkül. Mindeközben a nemkívánatos elemeket (pl. UV) viszont megszűrik. A természetes és kellemes fény biztosítása egyértelműen javítja a közérzetet, ezt a stressz-kutatások is bizonyítják. Végül az ablak optikai viselkedése, például a tükröződés jellege is hathat az elégedettségünkre, és így a mentális állapotunkra. Például, ha panorámás az ingatlanunk és szeretünk sokat szemlélődni, akkor igazán fontos, hogy a maga valójában láthassuk a tájat és ne egy torz verziójában.

 

A szigetelés és védelem fontossága

A legtöbb műanyag ablak nagyszerű hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal, valamint betörésvédelemmel rendelkezik. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az otthonunkban állandó legyen a nyugodt légkör, az intimitás és a biztonságérzet. Ha extra módon szeretnénk kiszűrni a zajt és maximális védelemre vágyunk, akkor válasszunk erre speciálisan kialakított terméktípust. Ugyanígy, ha a hőszigetelés terén szeretnénk az élen járni, akkor mindenképpen a 3-4-5 kamrás műanyag ablakok közül válogassunk.

műanyag ablak

 

A műanyag ablak esztétikai vonzereje

A marketing vizsgálatok szerint a műanyag ablakok népszerűségének hátterében kiemelkedő módon van jelen azok esztétikai vonzereje. A modern, letisztult arculatnak nemcsak a vásárlás generálásában van szerepe, hanem a hosszú távú elégedettség kialakulásában is. Egyszerűen szólva, a műanyag ablak egy kedvelt, szeretett termék, ennélfogva pedig egyértelműen emeli otthonunk fényét, valamint a kedvesség hangulatát. Az esztétikai dolgok nyilvánvalóan hatnak a pszichénkre és megváltoztatják az otthoni szokásainkat, egyúttal a kultúránkat is formálják.

 

Praktikusság

Végül ne feledkezzünk meg arról az egyszerű, gyakorlati nézőpontról sem, hogy a mindennapi életérzésünket a nyílászárók megfelelő vagy nem megfelelő működése is befolyásolhatja. Egy jó ablak biztosan megkönnyíti az életünket. Megkímél a bosszúságtól, a javítási teendőktől és költségektől. Fontos tehát, hogy a kiválasztott termék olajozottan működjön, továbbá tartósan hibátlan legyen.


2023.12.22. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!