Amikor műanyag ablak kiválasztására vagy cseréjére kerül sor otthonunkban, az egy átgondolt döntést igényel. Amilyen nyílászárót választunk, az évtizedekre, de legalábbis hosszú évekre mindenképpen meg fogja határozni a ház kinézetét, stílusjegyeit.

A megjelenésen felül hatással lesz az adott ház hő-és hangszigetelő színvonalára is, hiszen köztudott, hogy ezek nemcsak a fal szigetelésén múlnak, hanem a nyílászárók minőségén is. Nálunk kiemelten fontos a minőség, a szakszerű beépítés, valamint a vásárlók ellátása minden hasznos információval, a teljesség igényével. Kérdezzen bátran, valamint olvassa blogunkat, ahol rengeteg felmerülő kérdésre választ kaphat!

Műanyag ablak tudástárunk

Mivel cégünk meghatározó részét képezi a kiemelt szakértelem és a minőségi munka igénye, szeretnénk a vásárlókat is ellátni azokkal a szükséges információkkal, melyekre szükségük lehet a műanyag ablakkal kapcsolatban. Sokszor az emberek csak megvesznek egy terméket vagy szolgáltatást, de nem tudnak belőle eleget megérteni, ezért végül nem jár azzal a sikerrel a termék az életükben, amivel kecsegtetett az elején.

Nálunk az is fontos, hogy egyfajta hozzáértést is nyerhessenek az érdeklődők a műanyag ablakok témaköréhez, hogy tisztában legyenek vele, melyek a főbb jellemzőik és milyen tulajdonságokkal rendelkező termék áll a rendelkezésükre. Ezért igyekeztünk a teljesség igényével összeszedni Tudástárunkat, ahol alapvető-és részletkérdésekkel egyaránt foglalkozunk a témában. Böngéssze Tudástárunkat, és kész műanyag ablak szakértő válhat Önből is! Mindezen túl pedig, úgy vásárolhatja meg ezt a terméket, hogy ismeri, és nem csak úgy ott lesz a falban az ablak.

műanyag ablak és kilátás

A műanyag ablakkal járó előnyök

Ma már egyre többen döntenek a műanyag ablak választása mellett. Az előnyeit ismerve ez nem is meglepő, hiszen alapvetően még alacsonyabb áron is lehet hozzájuk jutni, mint a többi nyílászáróhoz. Az olcsóbb elérhetőségét mégsem az adja, hogy a minősége is alacsonyabb színvonalat képviselne, hanem éppen a világszintű gyártási mennyiség miatt kedvezményesebb. Előnyei közé tartozik kiváló hőszigetelési értéke, mely 0,7-1,4 K érték között változhat a korszerű típusok esetében. Ez pedig nem mellékes kérdés, mivel kihatással lesz a rezsi számlára is, amin meg fog látszani, hogy az utcát fűtjük, vagy valóban az otthonunkat.

A hőszigetelő képességével szinte kéz a kézben jár a hangszigetelő képessége is. Mivel nálunk kétrétegű, hagyományos üvegezésű műanyag ablakot vásárolhat, amely 33 db értékre képes. Tekintve azt, hogy egy átlagos forgalmi utca zaj 30-35 db hanghatást tud kifejteni, a 33-as értékű nyílászáró kellemessé teheti az otthont hangszigetelésével. Ugyanakkor átlagon felül zajos helyekre is van megoldásunk, üvegezési technikánkkal 58 db hanghatásig is el tudunk menni. További előnyöket jelenti még a változatos színválaszték, a tartósabb minőségmegőrző képessége, szemben a fával, amit 4-5 évente festeni kell, valamint erős UV-állósága.

műanyag ablak és kutya

Mire érdemes figyelni a vásárlás során?

Műanyag ablak vásárlása során néhány szempontot érdemes tüzetesebben is megvizsgálni, ha valóban hosszútávon is jól szeretnénk járni. Például fontos szempontot fog jelenteni a gyártási helyszín, ha szeretnénk a szinte biztosan gyenge minőséget képviselő gyártókat elkerülni. A kínai, a török és a román ablakokat ne vásároljuk meg, ha jót akarunk magunknak. Fontos továbbá megnézni, rendelkezik-e minőségi tanúsítvánnyal megvásárolni kívánt műanyag ablakunk? Ha például nem UV-álló anyagból készült, akkor idővel a fehér keretű ablakunk besárgulhat, ami komoly minőségvesztést jelenthet az évek során. Valamint fontos az üvegezésre is kellő figyelmet fordítani, mert a szigetelési szintet meg fogja határozni.


2022.10.28. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!