Hőszigetelés

A tudástár 3, a komplett tudástár további fontos elemeit tartalmazza.

Az épületek energiavesztesége leginkább az ablakokon keresztül következik be, éppen ezért az, hogy milyen hőszigetelésű ablakot választ, a következő évtizedekre meghatározza, hogy mekkora fűtési költségekkel kell számolnia.

A műanyag ablakok kiváló hőszigetelésűek, szerkezetüket a megnövelt beépítési mélységgel, valamint a kamra számoknak növekedésével a hőtakarékossági eljárás során I. osztályba sorolják. A Műanyag ablakoknál a legmodernebb hőszigetelő üvegezésekkel már az Uw érték = 0.8W/m2K alá kerülése is reális.

Három kamra fölött a jobb hőszigetelésért

Az elmúlt évek szigorításai miatt a gyártóknak erősen törekedniük kellett a műanyag ablak profil rendszerek hőszigetelési értékének javítására. A műanyag profilok értékének meg kellett közelíteniük az üvegezés hőátbocsátási értékét. Ezen a téren jelentős javulást hozott a 3-4 kamrás profilok 5-6 kamrára történő növelése. A kamrák számának további növelése nem hozott hasonlóan kiemelkedő eredményt. Emiatt az ablak profilok új geometriai felépítésével, továbbá a beépítési mélység növelésével (70mm, vagy annál nagyobb beépítési mélység) sikerült kimagasló eredményeket elérni, amelyek révén az alap merevítéssel a 1.2W/m2K érték ma már 0.98W/m2K Uf érték(profil hőáteresztő képesség) alatt is megoldható!

Az ablakcsere megéri a befektetést

Gondolkozik azon, hogy érdemes-e lecserélni a régi és elavult ablakokat? Az épület homlokzatának legérzékenyebb része az ablak, amelyen igen nagy energiaveszteség távozhat. A jó minőségű műanyag ablak viszont kiválóan tömít, ezért a fűtési költségeken nagyon sok pénzt lehet megtakarítani vele, az ablakcsere akár 1-2 éven belül megtérül! Ne az utcát fűtse, fűtse otthonát!

A penészedés megakadályozása

A mai modern nyílászárók kiváló hőszigetelésűek, és jelentős összegeket segítenek megtakarítani a fűtésszámlán. Ugyanakkor előfordulhat, hogy ablakcsere után a ház valamelyik sarkában penészesedés jelentkezik. Ez lehet a ház külső szigetelésének problémája vagy a nem optimális szellőztetés miatt fordulhat elő.

Mivel a korábbi ablaktípusok légellenállása minimális volt, nem volt jellemző a fenti probléma, cserébe viszont az utcát fűtöttük. A mai modern műanyag ablakokkal azonban jelentős energiamegtakarítás érhető el.

A páralecsapódás és a penészesedés megelőzhető és kezelhető problémák. Ma már elérhetőek modern, automata szellőztetőrendszerek is, amelyekkel nem csak a párásodást és a penészesedést akadályozhatja meg, de a folyamatos és megfelelő légcserével friss levegőt is biztosíthat otthonában.

Biztonság és betörésvédelem – a tudástár 3

Szeretné biztonságban tudni szeretteit és otthonának értékeit? A mai világban nagy szükség van a betörésvédelemre, melynek fontos pontja a nyílászárók védelmi minősége. A megnövelt profilvastagság jelentősen fokozza a vasalatok kiszakítási minőségét, továbbá a lezárható kilincs kialakítások is tovább növelik a biztonságot. Az ablak profil közepén található gát pedig megakadályozza, hogy a betörőszerszám a vasalatot elérje.


2019.08.07. | Tudástár

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!