A nyílászárók beépítése és cseréje sokszor bonyolultabb és hosszadalmasabb feladatnak tűnhet egy megrendelő szemében, mint ahogy az a valóságban történik. Fontos, hogy megbízható és tapasztalt szakembereket kérjünk fel a feladatra, valamint csak magas minőségű termékeket forgalmazó üzlettől rendeljünk termékeket. Cégünk ezen „aranyszabályok” mentén várja az érdeklődőket és ad segítséget a szaktanácsadásban is minden érdeklődő számára.

Ezúttal azoknak szeretnénk segíteni, akik műanyag ablakok beszerzése és beépítése előtt állnak, ezért szeretnének tisztában lenni az előttük álló munkafolyamat legfontosabb tennivalóival és feladataival.

műanyag ablak, asztal

 

Előkészületek a műanyag ablak beépítéséhez

A műanyag ablak beszerzéséhez elsősorban precízen lemért méretekre lesz szükség. Ez nagyon fontos, hiszen ennek hiányában a jövőben jelentős plusz kiadások is adódhatnak – amennyiben a méret nem egyezik, a beépítés után minőségromlás is történhet, ami visszabontást, és akár termékcseréket is igényelhet.

A műanyag ablak helyének feltérképezését és a szükséges méretek levételét a legjobb tapasztalt szakemberekre bízni. Kollégáink ezért szívesen ellátogatnak otthonába, hogy a helyszín adottságait figyelembe véve gyűjtsék össze a szükséges információkat a rendeléshez. Amennyiben egyedül szeretné elvégezni a mérést, az alábbiakat vegye figyelembe:

  • Tiszta falnyílás esetén, ha nincs beépítve ablak, könnyű dolga lehet. Ez esetben a tiszta falnyílásból vonjon le oldalanként 1.5 centimétert, és így megkapja a műanyag ablakok gyártási méreteit.
  • A fent levont mennyiség az ablaktok mérete, de ezen felül szükséges kivonni még a szigetelés és vakolat vastagságát is!
  • Amennyiben már van beépített ablak, azaz csere történik, a feladat összetettebb. Nem elegendő a meglévő nyílászáró méreteit alapul venni, hiszen a technika és a termékek felépítése változik az idővel.
  • Ez esetben általános szabály, hogy a külső vakolat méretét kell lemérni, ezután pedig 1-1 centimétert szükséges hozzászámolni oldalanként.

műanyag ablak, háló

Helyszíni munka

Gyakran hangzik el kérdésként, hogy mire számíthat megrendelőnk a műanyag ablakok beépítését illetően. Jó hírünk van, hiszen a folyamat meglepően gördülékenyen történik tapasztalt munkatársaink precíz munkájának köszönhetően.

  1. Előkészületek: tekintettel arra, hogy a munka igényel némi mozgást, érdemes az ablakok előtti 2-3 négyzetmétert szabadon hagyni. Továbbá fontos, hogy a beépítés alatt gyakran sok por keletkezik, ezért az értékes bútorokat és elektronikai eszközöket fedjük le fóliával, hogy biztonságban legyenek.
  2. Munkaidő: a műanyag ablak beépítése általában gyorsabban történik, mint azt gondolnák. Egy nyílászáró többnyire 1-1.5 óra alatt elkészül, így egy átlagos méretű lakásnál (kb. 5-6 ablak esetében) egy nap alatt elkészülnek munkatársaink a munkálatokkal.

III. A beépítést követően: a nyílászárók használatával szükséges várni kicsit, amíg a kötőanyagok teljesen megszilárdulnak. A beépítés utáni 24 órában nem szabad az ablakot kinyitni vagy tisztítani. Ez idő elteltével azonban bátran használatba veheti új nyílászáróit, amihez munkatársaink megfelelő használati útmutatást is biztosítanak.


2023.02.08. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!