Egy ingatlan nyílászáróinak kiválasztásakor rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk. Míg egyeseknek a megjelenés a legfontosabb és elsődleges kérdés, mások azt szeretnék, ha a beépítésre váró ajtók és ablakok a lehető legtöbb funkciót képesek lennének betölteni egyszerre. Szerencsére a műanyag ablak olyan tulajdonságokkal bír, amik alapján mindkét piaci csoport számára megfelelő és tökéletes megoldást jelent – hosszú távon, akár több évtizeden keresztül.

Praktikus legyen a műanyag ablak vagy esztétikus?

Mint írtuk bevezetőnkben, a tökéletes nyílászárók mellett nem kell választanunk praktikusság és esztétikum között. A műanyag ablakok rengeteg típusban elérhetőek – tekintve a különböző formavilágot, színeket, tehát a megjelenésnek minden spektrumát. Ha egységes és letisztult külsőt szeretnénk elérni, válasszuk ki fehér színben nyílászáróinkat! Ám, amennyiben modernebb megjelenésre vágyunk, az antracit vagy hamuszürke árnyalatok is tökéletesek lehetnek, míg a természetes benyomást keresők akár olyan műanyag ablakokat is választhatnak, amikre fahatású fólia kerül.

A műanyag ablak másik nagy előnye, hogy karbantartása szinte gyerekjáték. A fával ellentétben nem igényel rendszeres (plusz költséget és időt felemésztő) utókezeléseket, utánfestést vagy csiszolást, illetve tömítéscserét. Ráadásul, sík felületéből és szintetikus alapanyagából fakadóan szinte bármilyen környezetkímélő tisztítószer típus alkalmas lehet a tisztántartásához.

műanyag ablak fürdőben

 

Műanyag, mégis környezetkímélő és tartós megoldás? Igen, lehetséges!

A műanyag szó talán sokak számára megtévesztő lehet, mert azt sokszor a gyengébb minőség és nehezen lebomló hulladék szinonimájaként használják. Ezzel szemben tudni kell, hogy a műanyag ablakok elkészítéséhez sokkal kevesebb energiát kell felhasználni, mint akár a fa nyílászárók gyártásához. Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel sem, hogy az alapanyaguk 100 százalékban újrahasznosítható. Ezért mindenképp tökéletes akkor is, ha környezetkímélő és fenntartható megoldásokat szeretnénk otthonunk felépítéséhez választani.

műanyag ablak étkezőben

 

Megbízható választás

A műanyag ablak témájában fontos kitérnünk arra az előnyre is, hogy a megfelelő nyílászárók tartós és hosszú életű megoldást nyújtanak. A folyamatos innovációknak köszönhetően olyan fejlesztések születtek, amiknek eredményeképpen a műanyag nyílászárók több évtizedig szolgálhatják otthonunk szigetelését – élettartamuk akár az ötven évet is elérheti. Karbantartása nem igényel különösebb szakértelmet, elegendő mindössze néhány apró „ökölszabályt” szem előtt tartani.

A tartósság érdekében legfontosabb feladatunk, hogy a beépítés és installáció precíz módon történjen. A tökéletes eredmény érdekében ügyeljünk a pontos méretezésre, hiszen más esetekben a nyílászárók minőségromláson mehetnek keresztül. Nem csupán az üvegfelületekre szükséges figyelni, hanem az ablaktokok és ablakkeretek mérete is kiemelkedően lényeges. Mindez a jó záródás és megfelelő illeszkedés szempontjából kardinális, hiszen a hő- és hangszigetelés tökéletes minőségének is ez a záloga.


2022.11.18. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!