Hosszú évekig azt lehetett látni, hogy a műanyag ablak az általában fehér és ennek hatására megszoktuk ezt a jelenséget, sőt szinte elvárjuk, hogy ez legyen a standard megjelenés. Azonban már sokat változott az emberek ízlése és a színek már számos ember preferenciáinak fontos részét képezi és ez már megjelent a műanyag ablakok esetében is.

A színes műanyag ablak megjelenése

A változatosság már nagyobb szerepet kap a nyílászárók területén, az emberek keresik, hogy mitől válhat egyedivé az otthonuk. Bár a fehér szín nagyon elegáns, mégis széles körben ez terjedt el a nyílászárók esetében és sokan keresik az alternatívákat, még akkor is, ha műanyagról van szó. A famintázatú műanyag nyílászárók már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de a különböző színű fóliák alkalmazása is számos otthonban megfigyelhető.

színes műanyag ablak, ház kívülről

 

A műanyag ablak minősége előtérben

Amit azonban érdemes tisztázni a színes műanyag ablakok kapcsán, hogy érszrevehető a különbség az árban a fehér nyílászárókhoz viszonyítva. Természetesen a fehér az elterjedt, mindenki által ismert szín, azonban egy famintás darab nagyon különleges megjelenést tud biztosítani, anélkül, hogy azt az összeget kellene rászánni, mint amikor egy valódi fából készült gyártmányt választunk. Ennek ellenére a fóliás megoldások rendkívül élethűen képesek a fa látszatát lemásolni és még pénzt is lehet ezáltal spórolni.

A minőség szempontjából vizsgálva pedig a műanyag ablakot, az megbizhatóságot, illetve a tartósságot lehet kiemelni és további előnye például a fa nyílászárókhoz viszonyítva, hogy nem szorul nagy karbantartási munkálatokra. Időnként egy kis tisztításra van szükség és ismételten ragyogni fog az otthonunk harmóniájában.

 

A színes műanyag ablak és a stílus

Minden épületnek megvan a magas stílusa, és fontos, hogy a nyílászárók passzoljanak a homlokzati burkolathoz. A színes műanyag ablak pedig kiemelten képes egy adott stílusra hatni, csupán a színkombinációt, illetve a mintázatot szükséges megfelelően eltalálni.

Továbbá az acélmerevítés vastagságát is fontos megemlíteni, amely a nyílászáró stabilitásáért felel, ennek a megfelelő kialakítása összefügg a napsugarak káros hatásaival szembeni védelemmel. A minőségből az UV szembeni ellenállás miatt sem szabad engedni, és fontos, hogy a fólia képes legyen megfelelően visszaverni a napsugarakat.

A stílusban pedig lehet egyedi kombinációkat is kialakítani a saját elképzelések szerint, tehát az is megvalósítható, hogy a fólia a műanyag ablaknak csupán az egyik felületére kerüljön fel, a másik pedig maradhat fehér. Vagy nem muszáj csupán egy színhez ragaszkodni, hiszen lehet választani különböző színeket a gyártmány belső és külső részére.

Számos ember számára pedig az is meglepő lehet, hogy ezeket a színeket és mintázatokat az árnyékolás esetében is meglehet valósítani. Ez pedig annak is köszönhető, hogy az árnyékolásban is lehet alkalmazni az egyedi színes, vagy mintás fóliákat, illetve a porfestési eljárásnak köszönhetően mondhatni bármilyen színt megtudnak valósítani.

műanyag ablak és betelepítők

 

Az acélmerevítés jelentősége

Amennyiben csupán csak a homlokzati részhez igazítva választ valaki műanyag ablakot, érdemes a fehéret választani és csupán a külső rész esetében alkalmazni a színes vagy mintás fóliát, amely által kedvezőbb árban tudunk vásárolni. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy miért jelentős tényező az acélmerevítés a fehér ablakprofil esetében. Ebben az esetben az előírások alapján vékonyabb az acélmerevítés, mint a színes műanyag ablakok esetében, amelyek jelentősebben ki vannak téve az UV sugaraknak. Ez pedig abból a szempontból fontos, hogy a fehér alapú és csak az egyik oldalon fóliázott gyártmányok stabilitása nem annyira ideális, mint az alapból színes változatban készült daraboknak.

 

A megfelelő beépítés jelentősége

Abban az esetben, ha már megtaláltuk a számunkra megfelelő színes műanyag ablakot, a helyesen történő beépítésre is érdemes fokozottan figyelni. A minőség nem lesz garancia arra, hogy a szakszerűtlen beépítést kivédje, ezért érdemes szakemberek segítségét igénybe venni.

A Daidalos vállalkozásunk számos év szakmai tapasztalattal rendelkezik a nyílászárók területén és a vásárlás, beépítés kapcsán is megbízható segítséget tudunk nyújtani. Minden kezdet lényeges, így egy új otthon esetében is alapvető elvárás, hogy szeretnénk ha minden megfelelően kerülne a helyére. Egy jó döntést megalapozottan kell meghozni, így a színes műanyag ablak esetében is rendkívül fontos ezt alkalmazni.


2022.05.27. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!