Számos ember ismeri azt a felemelő érzést, amikor hosszas keresés után rátalál egy olyan megálmodott, számára ideális termékre, amelybe örömmel fektet bele egy magasabb összeget is akár, hiszen tudja, hogy hosszú távon fogja élvezni előnyeit. Ilyen lehet az autóvásárlás, az otthoni bútorok és értékes műszaki cikkek kiválasztása vagy ami a mi szempontunkból lényeges, az ablakcsere, mégpedig a műanyag ablak kapcsán.

Aki már valaha megvalósította sikerrel az ablakcserét az otthonába, az tudja, hogy egy nagyon megfontolt döntés és a lehetőségek mérlegelése után lehet többnyire megtalálni a ház stílusához leginkább illő típust. Rengeteg ember megtudja erősíteni azonban, hogy a műanyag ablak kimagaslóan az egyik legkiválóbb választás, mind a megjelenés, mind a funkció szempontjából és még a pénztárcánkra is tekintettel leszünk, ha egy ilyen gyártmány mellett tesszük le a voksunkat. Viszont, ha már ezen a döntésen túlvagyunk, előfordulhat, hogy azon tűnődünk, hogyan is kell megfelelően beépíteni a műanyag ablakot és milyen munkafolyamatokkal kell számolni.

műanyag ablak kilátással

 

A műanyag ablak javasolt beépítési sorrendje

 

Először is fontos azt tisztázni, hogy bár számos hasonló otthon létezik, mégsem lehet sablonosan gondolkodni ebben, hiszen rengeteg egyedi esettel is lehet találkozni, amelyek során változhatnak a beépítés lépései. Cégünk szakértelme azonban hosszú évek tapasztalatára is épül, ezért általában a következő sorrendet javasolnánk:

– első lépésként ajánlott a jelentős kosszal, porral járó munkálatokat elvégezni

– ezt követően ajánljuk a műanyag ablak betelepítését

– majd utolsó lépésként érdemes elvégezni a hátralevő fontos feladatokat, mint amilyen a vakolás, a glettelés, a festés vagy bizonyos esetekben a csempézés

 

Hogyan kell értelmezni a műanyag nyílászáró nyitási irányát?

A nyitási irány figyelembevétele kiemelet szempont a beépítés során a kényelmes használat, a hozzáférhetőség és a sérülésveszély minimális csökkentése miatt. A legegyszerűben a képzelőerőnk segítségével tudjuk ezt jobban megérteni. A műanyag ablakkal szemben állva balosnak mondhatjuk a gyártmányt, ha a zsáner is baloldali és befele nyílik a nyílászáró, illetve jobbosnak amennyiben a zsáner a jobb oldalon található.

 

Munkafolyamatok a műanyag ablakok beépítése során

 Hazánkban rengeteg panellakással lehet találkozni és ha az ablakcsere egy ilyen típusú lakáshoz kapcsolódik, a tulajdonosok örülhetnek annak, hogy nem kell majd a törmelékek eltűntetésével bajlódniuk. Ilyen esetben csupán a nyílászáró keretét szükséges kiemelni, illetve esetenként az adott árnyékolási elemet eltávolítani a beépítés idejéig.

A munkálatok során keletkező por miatt érdemes mindenekelőtt a padlót és a bútorokat lefedni festőfóliával. A panellakások esetében az is előnyös, hogy nincs szükség kőművesi beavatkozásra a munkafolyamatok során, mivel az új műanyag ablak betelepítése után a felületet takaróléccel lehet körbezárni, ami egy dekoratív megjelenést tud biztosítani.

 

A más típusú otthonok során – mint a tégla vagy az y-tong – azonban fontos a kőművesi szaktudás is a falszerkezetben keletkező esetleges sérülések javítása miatt, majd miután beépítették a műanyag ablakot a festés is lényeges lesz a gyártmány körül. Ebben a történetben is kitudjuk emelni azt a jó hírt, hogy a nyílászáró lecserélése nem fog nagy eséllyel jelentős rombolásokat okozni, hiszen a cégünk szakértői az ablaktokok elfűrészelésének köszönhetően képesek könnyedén kiemelni ezeket az elemeket.

 

Végül pedig tudjuk, hogy számos embert érdekelhet a beépítési munkálatoknak az időtartama, így ezzel kapcsolatban is pozitívan tudunk nyilatkozni. A tapasztalataink alapján az ablakcsere elvégezhető egy nap alatt, még abban az esetben is, ha egy hatalmas otthonról van szó és 8-10 műanyag ablak beépítése a cél.


2021.09.29. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!