Ma, amikor világválságban élünk, napi szinten jönnek a fenyegető hírek a létbizonytalanságot illetően, az infláció egyre nő, és energiaválsággal is számolhatunk, minden döntés még nagyobb súllyal vet a latba. Nem mindegy, milyen az otthonunk energiagazdálkodása, hogyan gondoskodunk egy élhető és megfizethető otthon kialakításáról.

Az okos otthonok előnyt élveznek, ám vannak olyan területek, ahol mindenki tud tenni az otthon költségeinek csökkentéséért. Ilyen például a megfelelően hőszigetelő nyílászárók megválasztása.

A műanyag ablak jó hőszigetelő

Ha valóban olyan nyílászárót szeretnénk választani, amiben nemcsak látvány, esztétikum, és modern szempontok szerint gyönyörködhetünk, de gazdaságos választás is hosszútávon, akkor válasszunk műanyag ablakot! A műanyag ablak gyártása komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a gyártók felé is kihívást intéztek a szigorodó feltételekkel, melyek arra ösztönözték őket, hogy javítsanak a műanyag ablakok hőszigetelési értékén. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen megnövelt kamraszámokkal javítottak a minőségen.

Ez azt jelenti, hogy az addigi 3-4 kamrát megemelték 5-6 kamra számra. Ez önmagában azonban nem volt elég, ezért tovább hajtottak az eredményért, és új geometriai felépítést dolgoztak ki, valamint növelték a beépítése mélységet. Azt pedig senkinek nem kell külön kiemelni, hogy a megfelelő hőszigeteléssel komoly összeget spórolhatunk meg a fűtési számlánkból. Ami egy ilyen kritikus időszakban, ami most köszöntött be hazánkban, már nemcsak mellékes kérdés, nagyon is meghatározza akár a megélhetést is. Aki most felelősségteljesen gondolkozik, az ott javít otthonán, ahol csak tud!

műanyag ablak kép blog 1

 

A műanyag ablak hangszigetelésben is élen jár

A műanyag ablaknak nemcsak a kiemelkedő hőszigetelését érdemes megemlíteni, hiszen ezzel párhuzamosan kiváló hangszigetelő is! Kettő az egyben! Igazi nyerő választás. Ez különösen átgondolandó azok számára, akik zajosabb környéken laknak, esetleg lakásban laknak, és kintről több zaj szűrődhet be, mint egy erdőszéli ház esetében. Valamint, azoknak is, akik forgalmas utak közelében élnek, vagy egy pezsgő városi élet közepén. Az otthon elsősorban a nyugalom és a csend szigete is kell, legyen, ahova tényleg elcsendesedni járhat az ember, távol a folyamatos hangtengertől és impulzustól.

Ha ezen a megfelelő műanyag ablakokkal lehet segíteni, hát érdemes befektetni a lelki békébe és nyugalomba, hiszen ezzel életmódunkba, és végső soron saját magunkba fektetünk be. Ilyen döntéseket pedig nem érdemes a spórolásra bízni, ezek hosszútávon megtérülő és fontos döntések. A mai világban már csak a folyamatos internet jelenlét miatt is annyi virtuális zaj éri az embert, hogy fontos, hogy meglegyen az embernek az otthonában az a sziget, ahol mégis kicsit visszavonulhat legalább a közlekedés és a város zajától. A mai modern technológiáknak köszönhetően már az átlagon felüli zajos környéken élők számára is van megoldás! Bizonyos üvegezési technikákkal már akár 58 db hanghatás elérésére és csökkentésére is van lehetőség. A megfelelő minőségű műanyag ablak választása ebben is segítséget tud nyújtani.

műanyag ablak luxus hálóban

 

A megfelelő beépítés itt is kulcsfontosságú

Mint minden termék esetében, a műanyag ablakoknál is lényeges kérdés, hogy szakszerűen sikerül-e megvalósítani a beépítést, vagy csak hellyel-közzel. Ugyanis a legjobb termékek vásárlása sem tölti be a hozzájuk fűzött reményeket, ha a kivitelezés gyatrán sikerül. Ezért fontos hangsúlyt fektetni mind a beszerelési munka professzionalitására, mind pedig a későbbi tudnivalókra. Mint például arra, hogy ezesetben a ház megfelelő szellőztetését fontos garantálni, különben penészesedés állhat elő, amit senki nem szeretne. A műanyag ablak mellett jelentős energiamegtakarítást könyvelhetünk el magunknak, szemben a régi nyílászárókkal, mellyel többnyire az utcát is fűtöttük. Ugyanakkor biztosítani kell a megfelelő szellőztetést, hogy mind a penészesedést, mind a páralecsapódást időben megelőzzük, és ne váljon kellemetlenné a gondatlanságunk.


2022.08.29. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!