A nyílászárók kiválasztásakor – ahogy szinte minden építkezési alapanyag esetében – ma már rengeteg információval találkozhatunk az interneten. Érthető, hogy a vásárló szeretné maga is megérteni és felfedezni azt a világot, amiben fontos döntéseket kell meghoznia (különösen annak fényében, hogy a generálkivitelezés területén akár többszázezres vagy milliós tételekről beszélhetünk). Mégis előfordulhat, hogy szakmai tapasztalatok nélkül elveszünk a véget nem érő információhalmazban.

Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy végül lemondóan a legegyszerűbbnek és legérthetőbbnek tűnő szempontot választjuk ki mérvadónak. A sok padló típus között elveszve egy barátunk hirtelen azt mondja összegzően, hogy „egy egyszerű vinyl padló is tökéletes bárhova”. Majd később keserűen rá kell jönnünk, hogy számunkra hosszú távon ideálisabb lett volna egy drágább, ám strapabíróbb tömörfa parketta a nappaliba.

Ugyanez előfordulhat a nyílászárók esetében is, ezért nagyon fontos, hogy csak és kizárólag megbízható szakvéleményeket fogadjunk el.

műanyag ablak, lakás interior

A leggyakoribb hiba a műanyag ablak keresésekor

Gyakran előfordul, hogy a műanyag ablakok és ajtók vásárlása előtt álló ügyfelek némi előzetes ismeretre támaszkodva téves elképzelésekkel térnek be az üzletbe. „Csak a kamrák száma számít, ha jól szigetelő műanyag ablakot szeretnék, igaz?” – hangzik el egész sokszor az egyik legnagyobb tévhiten alapuló kérdés. Ilyenkor fontos, hogy a válasz több szempontra kiterjedő tanácskozás alapját adja.

Éppen ezért cégünk minden egyes alkalommal (telefonos és személyes megkeresés esetén egyaránt) igyekszik arra, hogy a pontos paraméterek ismeretében segítsen a legjobb választást meghozni a megrendelőknek. Hiszen a fenti tévhittel ellentétben a jó minőségű műanyag ablak ismérve nem csak a kamrák számában rejlik.

Tény, hogy a levegő az egyik legjobb szigetelőanyag, emiatt osztanak légkamrákra minden műanyag ablak profilt. Ám ugyanennyire fontos, hogy a hőszigetelést elsősorban a beépítési mélység határozza meg. Minél több a légkamra, annál jobb az adott ablak hőszigetelése, de csak akkor, ha a kamrák száma arányos a beépítési mélységgel! A Salamander profil gyártó cég például megalkotott egy olyan 5 kamrás műanyag ablak profilt, amely hőszigetelés terén felveszi a versenyt a 6-7 kamrás, de kisebb beépítési mélységű ablakokkal.

műanyag ablak, otthon

A legfontosabb szempontok

A légkamrák száma és beépítési mélység kérdésén túl számos olyan szempont létezik még, ami nyílászáróink minőségét meghatározzák. Az alábbiakban felsorolunk néhányat, hogy megmutassuk, mennyire komplex gondolkodásra van szükség az ablakok kiválasztásakor.

Gyártási hely

Lényeges kérdés, hogy hol gyártották az ablak profilokat. Tapasztalataink szerint a kínai, török, román ablakokat érdemes elkerülni, mivel ezek jellemzően gyenge minőségűek.

Minőségi tanúsítvány

Az általunk forgalmazott valamennyi ablakprofil a legmegbízhatóbb ISO minősítésű: TÜV CERT ISO 9001:2000.

Árajánlat tartalma

Az árajánlatokat mindig részletekbe menően tekintsük át. Fontos, hogy miket (nem) tartalmaz egy adott cég kínálata, hiszen előfordulhat, hogy egy kedvezőbb ajánlat végül „ráfizetéssel” végződik.


2023.05.08. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!