Nem is olyan sok idővel ezelőtt a műanyag ablakokat kevésbé tartották ideális választásnak az otthonokban, amelynek természetesen a gyenge minőség volt az egyik fő oka. A technológia változása és a műanyag összetételének fejlesztése révén a műanyag ablak egy kiváló minőségű termékké vált, amely már sok esetben meg is előzi a nyílászáró társait a népszerűségben.

A műanyag ablak előnye

Ezeknek a gyártmányoknak mindig is megvoltak az előnyei, hiszen a műanyag nem hővezető és a kialakítása nagyban növeli a keret szigetelő értékét. A szigetelőüveg a műanyag ablak esetében azért hatékony, mivel a belső és a külső üvegtáblák között levegő van. Az ablakkeretek ugyanezen az elven működnek, a keretek üregesek, több kamrából épülnek, amelyek a levegőt is felfogják, és ezáltal lassítják a hőátadást.

A jó minőségű műanyag ablakok szigetelőképességükben kiemelkednek, de nem csak a keretek miatt. A régi duplán függő fa ablakokhoz képest a modern műanyag nyílászárók gyári burkolata csak töredékét engedi át a szárny körüli légszivárgásnak. A hőveszteség megelőzésében a levegő beszivárgása általában még fontosabb, mint a szigetelés minősége.

műanyag ablak, család

Műanyag nyílászáró stílusok

Ezek a gyártmányok sokféle stílusban kaphatók, beleértve a vízszintes tolóajtós darabokat. A szín a műanyag formula része, így ezeket a termékeket soha nem kell festeni. Legtöbbjük fehér színben kapható, némelyik pedig famintás bevonattal.

Ezek a nyílászárók ugyanazokat a stílusjegyeket kínálják, mint a többi csúcsminőségű gyártmány: dekoratív üvegek, nagy hatékonyságú zárrendszerek, prémium konfigurációk, és  vasalat rendszerek. Mint a legtöbb műanyag termék, karbantartást nem igényelnek.

 

A műanyag ablak megkülönböztető jellemzői

A műanyag ablak minőségében ugyanúgy vannak különbségek, mint számos építőipari termékben. Két jellemző, amely megkülönbözteti a különböző típusokat:

 

Műanyag összetétel – A korai műanyag nyílászáróknál gond volt a hőmérsékleti ingadozások során tapasztalt extrém kitágulással és összehúzódással, valamint a fakulás, leválás és megrepedezés is problémákat okozott, amikor közvetlenül a napfénynek voltak kitéve. A gyártók áttértek ezek után a lágyítók nélküli műanyagra, hogy minimalizálják a mozgást, és olyan adalékanyagokat fejlesztettek ki, amelyek ellenállnak a napfény UV sugárzásának.

Üvegezés – A modern műanyag ablakok ugyanazzal a csúcstechnológiás üvegezéssel készülnek, mint több más csúcskategóriás nyílászárók – a szigetelő üveg alacsony emissziós bevonattal van ellátva, és argongázzal van töltve a szigetelési érték növelése érdekében.

műanyag ablak és fiatal hölgy

A műanyag nyílászáró telepítése

Ha az otthonában régebbi, elavult nyílászárói vannak, a műanyag ablak nagyszerű csere, és meglehetősen könnyen kivitelezhető projekt. A telepítési folyamat legfontosabb része még azelőtt megtörténik, hogy megvannak a nyílászárók. Ezt megelőzően nagyon fontos, hogy megfelelően és pontosan mérjék meg a régi ablaknyílást.

A műanyag ablakok számos esetben egyedi gyártásúak, és nem küldhetők vissza, ha nem illeszkednek megfelelően. A gyártók mérési utasításai eltérőek lehetnek, de vannak ebben jellemző eljárások.

Nem szabad azt feltételezni, hogy minden nyílászárója azonos méretű. Rajzoljon egy pontos vázlatot a házáról, és számozza meg a cserélni kívánt ablakokat, majd mérje meg mindegyiket külön-külön.

Azonban a nyílászárócsere folyamatának a sikeres megvalósítása érdekében ajánlott egy megbízható és szakértő vállalkozás segítségét igénybe venni. A csapatunk sok éves tapasztalattal rendelkezik a nyílászárók telepítésében, így keressenek minket bizalommal!


2022.02.25. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!