Egy építkezés során a legtöbb megrendelő költséghatékony megoldások után kutat, ami érthető, hiszen alapos tervezéssel és megfontolt döntésekkel akár sokszámjegyű összegeket is spórolhatunk. Fontos azonban szem előtt tartanunk, hogy az egyes tételek, valamint a teljes költségvetés díjainak lefaragása mellett a később jelentkező költségek, kiadások összegét is csökkenthetjük, ha néhány szempontot figyelembe veszünk.

Költséghatékony műanyag ablak

Különösen igaz ez a nyílászárók kiválasztása esetén, hiszen köztudott, hogy a legjobb megoldások napjainkban „rezsibarát” arccal is rendelkeznek. A 2022-es orosz-ukrán háború kirobbanása következtében kialakuló energiaválság tűpontosan rámutatott arra, mekkora előnnyel bírnak azok a tulajdonosok, akik hosszú távú befektetésként alapos körültekintéssel választották ki, illetve cserélték le ingatlanjuk nyílászáróit a múltban. Nem mellesleg, a korszerű ajtókkal és ablakokkal ellátott házak, irodák akár több millió forinttal magasabb összegért kelnek el a piacon, mint a rosszabb minőségű nyílászárókkal felszerelt ingatlanok.

Éppen ezért, ezúttal szeretnénk egy olyan termék tulajdonságait ismertetni, amiknek köszönhetően már a kivitelezéskor is, majd a későbbi használat során egyaránt jelentős összegeket spórolhatunk meg. Ez pedig a – méltán népszerű – műanyag ablak, amiről cikkünk további része szól.

műanyag ablak, hálószoba

 

Kedvező beszerzési árak

A nyílászárók kiválasztásakor alapvetően három típusból válogathatunk: természetesen léteznek a műanyag ablakok, ajtók, valamint a fából és alumíniumból készült termékek. A piaci statisztikák alapján megfigyelhető, hogy Magyarországon magasan a műanyag nyílászáró áll a népszerűségi lista tetején, ami érthető megannyi pozitív jellemzője fényében.

Ilyen tulajdonsága a kiváló ár-érték arány. Ha szeretnénk esztétikus, sokarcú, mégis megfizethető megoldást, akkor a műanyag nyílászárók kínálatában mindenképpen nézzünk szét, hiszen biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb (és ennek ellenére megfizethető) termékeket. A folyamatos innovációs fejlesztéseknek köszönhetően az olcsóbb árkategóriába eső műanyag ablak is megbízható terméknek számít.

műanyag ablak, világos nappali

Kedvező rezsiköltségek a műanyag ablak által

A műanyag ablak hő- és hangszigetelési jellemzőit szinte lehetetlen felülmúlni. Tökéletesen illeszkednek csaknem minden méretben (speciális kivitelezésének köszönhetően), és ennek köszönhetően a műanyag ablakok hőátbocsátási tényezője – azaz az úgynevezett U vagy K értéke – a legkiválóbb.

Tekintettel arra, hogy a műanyag nyílászárók piacán az elmúlt években hatalmas verseny bontakozott ki, a gyártók felé újabb elvárások születtek minőségfejlesztés tekintetében. Ennek köszönhetően a termékek hang- és hőszigetelési értékei szignifikánsan megnőttek. Kezdetben a hőkamrák számának növelése, majd az új geometriai felépítések, valamint a beépítési mélység növelése mind elősegítette a szigetelőképesség javítását.

A fenti tendenciáknak köszönhetően napjainkra a műanyag nyílászárók tökéletes megoldásokká váltak azok számára, akik felelősségteljes és anyagilag kedvező lehetőségek után keresnek.


2022.12.16. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!