A műanyag ablak a napjainkban már nem csupán a fény beengedésére szolgáló és szellőztetésre készült eszköz, hanem egy olyan több funkcióval rendelkező kelléke az otthonnak, amely ennek a megjelenését is nagy mértékben tudja szépíteni.

 

A műanyag ablak a lakberendezésben

A lakberendezés létfontosságú részeként a modern stílus a hagyományos fából és üvegből készült nyílászárókat a kortárs műanyagból készült darabokra váltotta fel. A műanyag ablak és az organikus elegáns árnyékolók előtérbe kerültek mind a városi, mind a vidéki lakosok köreiben. Ezek a kortárs nyílászáró megoldások nem csak pompás megjelenést biztosítanak, hanem a lakberendezési szektor legnépszerűbb trendjei közé tartoznak, melyeket különféle árnyékolókkal lehet díszíteni.

Azonban fontos a műanyag ablakokat műszaki szemszögből is jobban megérteni, hiszen a látványon kívül érdemes tudni, hogy milyen minőségi követelményeket támasszunk velük szemben a vásárlás előtt.

műanyag ablak és kilátás

 

Műszaki tudnivalók

Először is fontos tisztában lenni néhány alapvető fogalommal, amely segít jobban megérteni a műanyag ablak műszaki hátterét.

Beépítési mélység: ez a fogalom a tok vastagságára vonatkozik

Hibás működtetés gátló: ennek a funkciója, hogy ne engedje a műanyag ablak kilincsét rossz irányba forgatni

Fényes időtálló felület: A PVC nyílászárók könnyen tisztítható felülettel rendelkeznek, és kiemelkedik az a tulajdonságuk, hogy nem színeződnek el, megőrizve az eredeti színüket, ami pedig egy UV stabil adalék által történhet meg.

 

Biztonsági vasalat

A nyílászárókról lehet tudni, hogy rendszeresen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Az év során nehéz megszámolni hányszor nyitjuk ki ezeket, és megbízhatónak kell maradniuk a szélsőséges időjárási körülmények közepette is. Ez pedig a vasalatra is nagy hatással van. A minőségi és biztonságos működéshez a Maco Multi-Matic biztonsági vasalatot emelnénk ki, mely számos év után is hasonlóan végzi a feladatát, mint a első használat során. Az említett vállalkozás hosszú ideje az egyik vezető szereplője a műanyag ablak és vasalatok gyártásának.

Az 1.0W/m2 K értéket képviselő argon gázzal ellátott Swisspacer melegperemes üvegezés felfedezhető a forgalmazott műanyag ablakaink esetében. Ez pedig azért előnyös, mivel nagyszerű hőszigetelést is jelent további kiadások nélkül, ami mindig lényeges szempont a fűtési költségek szempontjából.

műanyag ablak hálószobában

 

A műanyag ablak hőszigetelő üvegszerkezete

Az ilyen minőségi üvegszerkezetnek az összetevője két üveglap, amely mind a funkcionalitás, mind a mechanikus preferenciák szempontjából lényeges tényező. Ennek a felépítését, úgy kell elképzelni, hogy a két üveglap között egy páramentesítő anyaggal ellátott távtartóléc található, illetve egy kétkomponensű tömítőanyag képezi az üveglapok szélét és a keret tömítését. Ennek hatására egy hermetikus tér képződik az üveglapok között, amely jelentős szerepet kap a hőszigetelésben.

Számos otthon esetében fontos aspektus a kiemelkedő fényáteresztés, ezekben az esetekben pedig erőteljesen ajánlott a hőszigetelő üveg. Ez pedig a nyílászárókon kívül más esetekben is igaz, főleg, ha az üvegházakról van szó.


2022.04.20. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!