Amikor nyílászáró választásánál tartunk, több szempontot is érdemes szem előtt tartanunk. Vannak azok a típusok, akiknek mindig első szempont a dizájn és a kinézet, és vannak azok, akiknek pont a praktikusság, a gyakorlati hasznosság a prioritás. Akármelyik kategóriába is tartozunk, valljuk be, mind a kettő szempont egyszerre fontos és a műanyag ablak kiváló lehet mindenki számára.

A műanyag ablak meghatározza a fűtési kiadásokat is

Vannak otthonunknak azok a részei, ahol döntéseink hosszútávú következményekkel járnak. Egy bútor, ha nem tetszik, bármikor lecserélhető, a szőnyeg és a függönyök úgyszintén. A rendezgetésen, tologatáson és pakoláson kívül ezek nem járnak különösebb felhajtással. Más a helyzet azonban az ajtókkal, ablakokkal és a falrészekkel. A nyílászárókat már valamivel körülményesebb cserélni, mint egy bútordarabot, és nagyobb szakértelmet is igényel.

Természetesen, még mindig jobb döntés a csere, mint a beletörődés, ha időközben felismertük, hogy más típus szolgálná ki jobban igényeinket, de még ennél is jobb döntés a megelőzés és az időben átgondolt döntés meghozatala. Ugyanis köztudott, hogy egy ház energiavesztesége leginkább a nyílászárókon, azon belül is az ablakokon keresztül következik be leginkább.

műanyag ablak otthon

Ennek tudatában pedig fontos szempont a vásárlás során, hogy milyen fokú hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik az adott ablak. Ugyanis a kiadásainkra is hatással lesz ennek megválasztása, növelheti, vagy éppen csökkentheti a fűtési költségeinket. Ezért látható, hogy amikor hosszútávú termékek vásárlásánál tartunk, nemcsak az aktuális termék árát fizetjük ki, hanem befolyással vagyunk arra is, hogy a következő évtizedekben mekkora kiadásokkal számolhatunk a pillanatnyi döntésünkből fakadóan. Ezért az ilyen döntéseket kellő körültekintéssel kell meghozni.

 

I.osztályban a műanyag ablak hőszigetelő tulajdonsága

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a műanyag ablak előnyei között szerepel kiváló hőszigetelő tulajdonsága is! Ez egyaránt köszönhető a megnövelt beépítési mélységnek és a megnövelt kamra számoknak. Az utóbbi években szigorítottak az üvegezés hőátbocsátási értékén, így a műanyag ablakok gyártóinak is törekedniük kellett a rendszerek hőszigetelési értékének javítására. Ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eredetileg 3-4 kamrás profilokat 5-6 kamrásra emelték, ezen felül már nem volt értelme a további kamraszám növelésnek, mivel nem hozott kiemelkedő eredményt. Ez sokat javított a műanyag ablakok hőáteresztő képességén, ezáltal pedig a hőszigetelő színvonal fejlesztésén.

műanyag ablak nappaliban

 

Ne az utcát fűtse, hanem az otthonát!

Látható tehát, hogy a megfelelő színvonalú műanyag ablak vásárlása nemcsak presztízs kérdése, amit sokan luxusnak tarthatnak, vagy úgy érzik, hogy nem engedhetnek meg maguknak ilyen elvásárokat. Ugyanis, ha az elején ezt nem engedi meg magának az ember, vagy luxusnak tartja, akkor később drága árat fizet a hibás hozzáállásáért. A minőségi döntés nem luxus, kellő körültekintéssel hozzáférhető, sőt, hosszútávon sokkal gazdaságosabb döntés! Az oldalnak köszönhetően hasznos információkhoz juthatunk a megfelelő műanyag ablak kiválasztásában, ezáltal pedig az otthonunk hőszigetelésének érdekében! Döntsön okosan, hogy késbőbb ne az utcát fűtse, hanem az otthonát!


2022.06.22. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!