Az emberek többsége szeretne rendelkezni egy saját ingatlannal és álmodozik egy budai villáról, egy dunaparti, belvárosi klasszikus lakásról vagy egy vidéki békésebb otthonról, ahol egy saját udvar is feltöltheti a lelküket. Némely elképzelésben még akár a műanyag ablak is megjelenhet, bár lehet sokaknak ez csupán egy részletkérdésnek tűnik.

Azonban ami nagyon gyakran kimarad ezekből a gyönyörű elképzelt otthonokból, hogy egy saját ingatlan fenntartásának megvannak a költségei és gyakran mikor valakinek össze is jön az álom, meglepetéseket okozhatnak a magas kiadások. Az egyik ilyen kiemelkedően magas költség a fűtési szezonban jelenhet meg, amihez párosulhat nyáron a légkondicionálás anyagi vonzata is. Viszont gyakran a fűtési költségben látható számokat a túlzottan magas energiaveszteség okozza és a meglevő nyílászárók évtizedekig befolyásolják a kiadások mértékét.

nappali és műanyag ablak

 

A műanyag ablak hőszigetelése

 

Ezért tartjuk fontosnak ismertetni, hogy erre a kellemetlen jelenségre ideális megoldás lehet az általunk kínált műanyag ablak, aminek az oka a magas szintű, I. osztályú minőséget képviselő hőszigetelésben rejlik. Ez pedig szorosan összefügg a műanyag nyílászáró szerkezetében található beépítési mélységgel, illetve a kamrák számának is a gyarapításával a hőtakarékossági procedúrában. A legkorszerűbb üvegezéseknek köszönhetően nem kizárt az Uw érték csökkentése a 0.8W/m2K érték alá.

Az utóbbi évek megpróbálták a műanyag nyílászáró gyártókat a bevezetett szigorítások miatt, amelyek a műanyag ablakok hőszigetelési értékeinek a szabályozását célozták meg. Ennek a hatására a nyílászáró profilok értékével kapcsolatban fontos elvárás lett, hogy ez megközelítse a hőátbocsátási értéket, mégpedig az üvegezés kapcsán. A fejlődés az 5-6 kamrás gyártmányok megjelenésében volt megfigyelhető. Voltak kísérletek a jobb eredmények érdekében a kamrák számának a további megemelésével, ám ezek a próbálkozások nem javították jelentős mértékben az eredményt. Ez pedig azért volt, mert a siker titkát másban kellett keresni, mégpedig a gyártmányok geometriai szerkezetének az átalakításában, illetve a beépítési mélység méretének a megváltoztatásában.

nappaliban műanyag ablak

 

A műanyag ablak, mint befektetés

 

Ha már egy ideje jelen van a gondolataiban és a családi beszédtémák fontos részét képezi az elavult nyílászárók lecserélése, érdemes meghozni ezt a döntést, hiszen ez egy nagyon előnyös befektetésnek minősülhet, ha jól dönt. Márpedig az általunk ajánlott műanyag ablakkal ez a forgatókönyv valósulhat meg, mind esztétikai, mind a funkció szempontjából, mégpedig a hőveszteség minimalizálása és a betörésvédelem biztosítása miatt. A minőségi tömítésnek a megfelelő hőszigetelés lesz a gyümölcse, amelynek köszönhetően nem emészti az energiaveszteség az otthoni kasszát, hanem sokkal több pénz maradhat meg a pénztárcánkban az évek során.

 

Penészedés a nyílászárócsere után

 

Ezzel párhuzamosan előfordulhat, hogy a penészedés próbálja megzavarni az ablakcsere utáni örömöt. Ez a kellemetlenség előfordulhat az ingatlan külső, nem megfelelő szigetelése vagy az olyan szellőztetés miatt, ami nem optimális. Lehetséges, hogy a régi nyílászárók nem megfelelő szigetelése miatt ez a probléma nem jelentkezett korábban, de azért ne feledjük, hogy mégis rengeteg pénzt dobtunk ki az ablakon.

A penészesedés kapcsán pedig semmi ok a pánikra, hiszen ez egy kezelhető jelenség. Az egyik legjobb megoldás pedig erre a kihívásra a műanyag ablak kapcsán az automata szellőztetőrendszer, amelynek köszönhetően nem csak ez a kellemetlenség előzhető meg, hanem az optimális légcsere miatt a friss levegőnek is örvendhetünk az otthonunkban.


2022.01.13. | Blog

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!

Kérjen árajánlatot nyílászárókra ingyenesen és minden kötelezettségtől mentesen!